Gruppeforløb for børn og unge
Hos Selvhjælp Randers har vi mange forskellige tilbud inden for selvhjælpsgrupper. Vi er altid åbne over for nye emner og prøver gerne at finde andre i samme situation, der har lyst til at være med i gruppen. Vi har løbende en række grupper kørende og andre under opsejling. Vi opstarter en ny gruppe, når der er deltagere nok. I det nedenstående kan du se vores aktuelle grupper samt de grupper, hvor muligheden for oprettelse foreligger.
Er du barn eller ung under 18år, så kan du sammen med din(e) forældre se på nogle af emnerne herunder.
Vil du starte i en gruppe?
Husk, hvis du er under 18år skal du have en forældre med til samtale
Kontakt trivselskoordinator på
Tlf: 60543466
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Grupperne er på cirka 8 deltagere, hvor der er tilknyttet 2 gruppeledere. Gruppelederne har modtaget oplæring, kurser, løbende supervision og har underskrevet tavshedspligt med mere. Læs mere her: Bliv frivilling
Det er vigtigt, at du som forældre respekterer, at det, der tales om i gruppen, er under tavshedspligt. Selvfølgelig må du gerne tale med dit barn om det, men det skal være på dit barns præmisser og må ikke vidergives.
Grupper, der kan tilbydes
ADHD
I en ADHD-gruppe vil du møde andre, der oplever udfordringer ved deres ADHD og ligesom dig er ved at lære den at kende. Her er der plads til at vende de udfordringer og temaer, der fylder, når opmærksomheds-forstyrrelser er en del af hverdagen.
Gruppen mødes ca. 1,5 time hver uge. Den understøttes af 1-2 frivillige, der vil sørge for at alle bliver taget godt imod. De frivillige står for dagens emner og aktiviteter.
Der er tavshedspligt om det, der bliver talt om i gruppen.
Det er gratis at deltage i gruppen, når man er under 18år.
Autisme
Har du en autistisk diagnose og er du interesseret i at møde andre med autisme? Så er denne gruppe måske noget for dig.
Gruppen mødes ca. 1,5 time hver uge eller hver 14. dag. Den understøttes af 1-2 frivillige, der vil sørge for, at alle bliver taget godt imod. De frivillige står for dagens emner og aktiviteter.
Der er tavshedspligt om det, der bliver talt om i gruppen.
Det er gratis at deltage i gruppen, når man er under 18år.
Børn af psykisk syge forældre
Gruppeforløbene hjælper børnene med at opdage, at fars eller mors sygdom ikke er farlig. Nogle familier beskytter sig selv ved at lukke øjnene og munden, og det har børnene vænnet sig til. Men det stopper ikke tanker, følelser og bekymringer
Mange børn tror, at sygdommen er deres skyld, at far er sur eller træt, fordi han ikke elsker dem, eller fordi de har opført sig dårligt. De skal forstå deres egen rolle, og at det ikke er deres skyld. Selvom man har en god dialog med sit barn, kan det alligevel nogle gange være svært for barnet, at tale med sine nære relationer f.eks. fordi barnet ikke ønsker, at være til besvær.
I et gruppeforløb vil barnet møde andre ligestillede, der oplever nogle af de samme ting. Der vil skabes et trygt rum, hvor der igennem øvelser og aktiviteter kan bearbejdes nogle af de svære tanker og følelser, som børnene har.
Gruppen mødes ca. 1,5 time hver uge eller hver 14. dag. Den understøttes af 1-2 frivillige, der vil sørge for at alle bliver taget godt imod. De frivillige står for dagens emner og aktiviteter.
Der er tavshedspligt om det, der bliver talt om i gruppen.
Det er gratis at deltage i gruppen, når man er under 18år.
Børn af fysisk syge forældre
Gruppeforløbene hjælper børnene med at opdage, at fars eller mors sygdom kan have betydning for mange ting. Børn bliver i høj grad påvirket af at opleve alvorlig eller langvarig sygdom i familien og kan have stresslignende tilstande med fysiske symptomer som søvnproblemer og ondt i hovedet og maven. Det er vigtigt, at børn til et familiemedlem med en alvorlig eller langvarig sygdom bliver lyttet til og talt med. I et gruppeforløb vil barnet møde andre, der oplever nogle af de samme ting. Det vil naturligt gøre det nemmere for barnet at få talt om nogle af de tanker, følelser og bekymringer, der følger når mor eller far er syg.
Gruppen mødes ca. 1,5 time hver uge eller hver 14. dag. Den understøttes af 1-2 frivillige, der vil sørge for at alle bliver taget godt imod. De frivillige står for dagens emner og aktiviteter.
Der er tavshedspligt om det, der bliver talt om i gruppen.
Det er gratis at deltage i gruppen, når man er under 18år.
Børn med søskende med diagnose
Har du en søskende, der har en diagnose og oplever du, at det nogen gange kan være svært? Selvom man elsker sin søskende, kan det stadig godt være svært. Måske gør din søskende ting, som du ikke helt forstår? Oplever du, at du kan blive ked af det, stille eller måske vred, men ikke føler du kan sige det?
I gruppen kan du møder andre, der oplever nogle af de samme ting. I kan tale om, hvad der kan være svært og hvad man kan gøre for at det bliver nemmere.
Gruppen mødes ca. 1,5 time hver uge eller hver 14. dag. Den understøttes af 2 frivillige, der vil sørge for, at alle bliver taget godt imod. De frivillige står for dagens emner og aktiviteter.
Der er tavshedspligt om det, der bliver talt om i gruppen.
Det er gratis at deltage i gruppen, når man er under 18år.
børneyoga
Gruppen starter så snart vi har deltagere nok
Naturlig Selvhjælp
Naturlig selvhjælp er selvhjælpsgrupper i og med naturen
se mere her: Naturlig Selvhjaelp
Skilsmisse
Er dine forældre blevet skilt eller flyttet fra hinanden? Så kan det være du både er ked af det, vred og trist. De mange følelser og tanker kan være gode og dele med andre på din alder, der har prøvet det samme.
I gruppen er I 5-8 jævnaldrende, der deler oplevelser, tanker og følelser om, hvad det betyder, at mor og far ikke længere er sammen. Gruppen ledes af to gruppeledere, der sørger for at alle har det godt og føler sig velkommen. De vil også hjælpe med at få sat ord på de følelser, der er svære at tale om. Nogen gange kan det også være I trænger til at lege eller lave en sjov aktivitet. Det er der også plads til.
Nogle af emner, der bliver talt om kan være:
- hvilke følelser og tanker fylder lige nu?
- hvordan ser mit nye liv ud?
- hvad hvis mor eller far får en ny kæreste?
- hvordan har jeg det med evt. papsøskende?
- hvordan er det at bo flere steder?
- hvordan bliver det at holde jul og/eller fødselsdag?
Gruppen mødes ca. 1,5 time hver uge eller hver 14. dag. Den understøttes af 1-2 frivillige.
Der er tavshedspligt om det, der bliver talt om i gruppen.
Det er gratis at deltage i gruppen, når man er under 18år.
Sorg
I denne gruppe vil du møde andre, der også sørger og er kede af det. Det kan være meget forskellige tab så som tab af forældre, søskende, bedsteforældre eller en anden nærtstående relation. Fælles for alle er en oplevelse af at have svært ved at forstå og tackle sorgen og livet uden den, man savner. En sorggruppe forsøger ikke at fjerne din sorg eller at presse dig til at 'komme videre'. Fællesskabet med andre, som har mistet, vil i stedet kunne hjælpe dig med at bære sorgen og den forandrede hverdag.
Sammen med gruppelederene vil I tale udfra emner. Det kan være:
- Hvordan føles det i kroppen, når man er ked af det?
- Hvad kan jeg gøre, når sorgen er for tung?
- hvordan kan jeg mindes den jeg savner på en god måde?
Gruppen mødes 1,5 time ugentligt. Gruppen er understøttet af 1-2 frivillige, der sørger for et velstruktureret og trygt forløb.
Det er gratis at deltage i gruppen, når man er under 18år
Børn med en forældre i fængsel
Og mange andre grupper
Har du som barn eller ung et specifik problem eller udfordring, som du gerne vil mødes med andre ligesindede om, men som ikke er på listen? Det kan sagtens lade sig gøre alligevel.
Vi tager en snak med dig og dine forældre om, hvad det er, du ønsker. Dernæst beskriver vi gruppen og annoncerer for den. Når der kommer deltagere nok opstarter vi den. Du skal dog være forberedt på, at ventetiden kan være lang, jo mere specifikt et område det er.
Indtil da kan det være, at et andet tilbud passer dig. Det hjælper vi dig også med at finde ud af.